Peći na drva

Može se reći da grijanje na peći na drva je jedan od najstarijih načina grijanja. Nekada davno štednjak na drva bio je najvažnija stvar u cijlom kućanstvu. Osim što je služio kao jedino sredstvo grijanja, služio je i sredstvo za kuhanje. Danas je grijanje na drva dosta modernizirano i peći na drva danas imaju isti način grijanja samo se razlikuju svojom izvedbom. Danas postoje Različite vrste kamina, kaljevih peći, pelete peći...

Peći na drva danas se koriste i za saune zbog brzog zagrijavanja i minimalne potrošnje električne energije. Peći od lijevanog željeza danas predstavljaju suvremen stil i ono najbitniji odličan vizualni dojam. Peći na drva donose značajnu uštedu naspram grijanja na struju ili plin. Danas možete biti i ekološki svjesni kada kupujete peći na drva, idealno rješenje su Pelete peći koje svojim načinom grijanja ne zagađuje okoliš.

Danas na modernim pećima na drva možete pripremati i hranu. Kamini koje gledamo u filmovima zapravo su najpoznatije peći na drva. Svaka peć na drva mora biti od čvrstog matterijala, od lijevanog željeza ili čelika, vatra mora biti u zatvorenoj komori sa regulatorom zraka. Mora naravno postojati atestirani dimnjak gdje će dim iz peći na drva izlaziti.

Centralno grijanje na drva

Grijanje krutim gorivima, odnosno drvima danas je najeftiniji način grijanja, zapravo možete vaše centralno grijanje imati na drva. Postoje automatizirani kotlovi za grijanje na drva.